Tappad examensring återfunnen efter 27 år

Tappad examensring återfunnen efter 27 år

När Sofia Åstrand badade i Lomma tappade hon sin examensring i havet. Nu, 27 år senare, är den åter i hennes ägo.

Sofia Åstrand från Staffanstorp tog examen från en fyraårig linje under sommaren 1990, där hon utbildade sig till gymnasieingenjör.

Efter examen gjorde Sofia som många andra, och köpte en examensring. Senare samma sommar försvann den dock i Lommabukten.

– Men så för några dagar sedan ringde det på hemtelefonen. Det var en man som frågade vad jag hette och undrade vilket år jag tagit min examen. Jag berättade historien om hur jag hade tappat bort min ring, säger Sofia. Mannen som ringde heter Mikael Jönsson, och han hade varit ute med metalldetektor i havet utanför Lomma.

Jag har det lite som hobby, man kan höra av sig till mig om man har tappat bort något så försöker jag hitta det med min metalldetektor. Dagen då jag hittade ringen var jag ute på ett uppdrag och letade efter en försvunnen id-bricka.
När detektorn gav utslag och han fiskat upp den lilla examensringen såg han att den var graverad på insidan. Där stod både Sofias namn och ett årtal.

– Jag listade ut att om hon tog examen -90 är hon nog mellan 40 och 50 år idag. Sedan sökte jag på hennes för- och efternamn på nätet och ringde upp en kvinna som bodde matchade. Det blev en fullträff på första försöket, säger Mikael. I tisdags återfördes ringen till sin ursprungliga ägare, 27 år efter att den försvann i havet.

Det här är helt fantastiskt, jag skulle verkligen vilja tacka Mikael för att han hittade den. Ringen har ett otroligt affektionsvärde för mig, säger Sofia Åstrand.

Taggar: Guldring

Källa: Sydsvenskan

Relaterade inlägg